Hoppa till sidans innehåll

Barn- och ungdomsträning


Kraftverket erbjuder träning för barn och ungdomar baserat på sport ju-jutsuns barnsystem. På träningarna tränar tjejer och killar tillsammans. Träningen ger bra kroppskontroll och motorik samt stimulerar samarbete och empati. Vi lägger stor vikt vid att hänsyn visas och en regel som genomsyrar hela träningen är “var rädd om varandra - bättre för löst än för hårt”.

Sport ju-jutsun innehåller slag och sparktekniker, kast och golvbrottning. Slag och sparkar tränas inte mot huvudet förrän barnen går i högstadiet och då endast som markeringar med med full kontroll (handskydd och tandskydd används). Ju-jutsun innehåller även en kastdel som kan liknas vid judo-träning. När man landat på market fortsätter man med golvbrottning som innehåller olika fasthållningar.

 

Säkerhet

• Ett led i vårt arbete mot våld är att ta bort macho-attityder och förespråka ödmjukhet, hänsyn och respekt.

• Vi visar varandra respekt på träningen. Träningen börjar och avslutas med en bugning där eleverna visar respekt för läraren och läraren bugar mot eleverna och visar sin tacksamhet över att de vill komma och träna. Alla har lika värde på träningen oberoende av om man är tränare eller barn och oavsett ålder, kön, etnisk bakgrund etc.

• För att reducera skaderisken ska man ha kortklippta naglar. Smycken och klockor ska tas bort.

• Naturligtvis lägger vi ner mycket tid på fallträning så att man kan falla trygt på våra mjuka träningsmattor.

• Är man förkyld eller har annan infektion får man inte träna.

• Om ett barn inte lyder och utgör fara för sin egen eller andras säkerhet förbehåller vi oss rätten att låta barnet gå åt sidan och - om ingen bättring sker - utesluta barnet.

• Om barnet använder sig av ju-jutsu på skolgården eller andra olämpliga ställen kan också barnet stängas av från träningen.

 

Teknikpass och Barngradering

Som en liten extra festlighet och examamen på terminen får barnen visa vad de lärt sig för några av klubbens instruktörer. Detta resulterar i nytt bälte eller nytt streck. Gradering hålls varje termin, det är dock int evarje gång som alla elever graderar.

 

Bälten

Gult

Orange

Orange+ ett streck

Grönt

Grönt + ett streck

Grönt + två streck

Blått

Blått + ett streck

Blått + två streck

Blått + tre streck

Brunt

 

Tävling

Klubben har erfarenhet av att träna barn och tävla som barn. Därför stöttar vi och uppmuntrar de som vill tävla. Men vi bedriver ingen toppning och undviker s.k. utslagning. Alla får vara med. Ett barns värde sitter inte i dess prestation. Alla barn är lika värdefulla hos oss oberoende, skicklighet, ursprung, ålder eller kön.

Uppdaterad: 12 NOV 2013 13:55 Skribent: Jennie Brolin

11_banner2_250x120

Julträning och terminsstart v3 2018

Nu efter graderingen är ord schema vilande för barnen. Välkomna på en familjetäning på annandagen kl 11:00-12:30. Barngrupperna startar med sitt vanliga schema v3 2018.

Intag hela terminen i vuxengrupperna!

Är du i Uppsala på besök eller har vägarna förbi? Tveka inte att komma förbi och hälsa på, för ett träningspass eller två!  Här hittar du oss! Ingång källarlokal på baksidan.

Postadress:
IF Kraftverket Ju-Jutsuakademi - Budo och Kampsport
Magnus L Wallander, Gottlandsredan 104
75754 Uppsala

Besöksadress:
Hildur Ottelinsgatan 6, Hildur Ottelinsgatan 6
75231 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info