Hoppa till sidans innehåll

Nordic Cup 2012


Nästa generation Kraftverkare intar tävlingsarenan


Efter en stark start på Kraftverkets tävlingskarriär med Jan Olsson, Jennie Brolin och Anna Dimberg i spetsen kom nästa generation fighters med bl.a. Annika Lindström och Norma Jansson som representanter i landslaget. Nu tar en ny och betydligt yngre grupp Kraftverkare vid.

img_6035
Kraftverket 3.0, coach Jennie Brolin och Loke Wallström (överst), tävlande: Samuel Kostic, Nikita Usoskin, Julia Mraz. Foto: Kraftverket

Lördagen den 20 oktober åkte fyra fighters till Skuruhallen och Nordic Cup, tre för att äntligen prova att tävla och en för att heja på och lära sig. Julia, Samuel och Nikita hade anmält sig till flickor/8-9/-28 kg, pojkar/8-9/-38 kg och pojkar/10-11/-38 kg resp. Loke tvekade att anmäla sig och fick tävlingsugen gnissla tänder. Han blev en kanonsupporter och bra uppvärmningspartner istället under tävlingsdagen.

Julia och Samuel började samtidigt på olika mattor och coachen var kanske mest nervös av Kraftverksgruppen. Nu skulle de upp och fightas "på riktigt"... Samuel hade inte riktigt vaknat till och blev lite överlumpad när det rätt som det var blev fullt hus för motståndaren Hugo Bygdeson. Lyckligtvis visade det sig att han hade koll på tävingsnerverna så han lyckades ladda om. Samuels nästa match mot Kevin Gustavsson var läskigt jämn i starten när motståndaren fick början av en fasthållning. Samuel höll sig upprätt och höll press med huvud, händer och fötter och lyckades vända till egen fasthållning. Motståndaren reste sig med full revanchlust men Samuel var nu helvaken och lyckades hålla kvar kontrollen på matchen tiden ut och slutade som matchsegrare med 5-3 och knep därmed en andraplats och silvermedalj.

För Julias del var det tänkt att hon nu äntligen skulle få mäta sig mot någon eller några i liknande storlek. Så blev det emellertid inte men Julia lät sig inte förskräckas. Efter en första vinst på walk-over gick hon orädd in i nästa match med kanonbra press och fin teknik i serie ett (karatedelen). I serie två märktes längdskillnaden och Julia åkte på kast med efterföljande fasthållning.  Matchresultatet 8-1 till Frida visade sig främst i första delen av matchen, sedan hittade Julia rätt attack och fin-fin balans även i tvåan och var nära att själv sätta flera fällningar samtidigt som hon hindrade motståndaren Frida Leine att hitta sina lägen. Julias tävlingsdag slutade i en välförtjänt silvermedalj.

Nikita tog vid på Julias matta och fick möta vinnaren Kasper Bäck redan i första matchen. Nikita fick en bra start med fin utdelning på sparkar och slag och det såg riktigt ljust ut. Sedan visade motståndare sina "nacksvingar" med efterföljande fasthållning. Efter andra svingen hade Nikita lärt sig och lyckades både komma undan fasthållningen och störa ut ytterligare attacker av det slaget. Första matchen slutade 6-6 som motståndaren vann på flest ippon. Nästa match var även den otroligt jämn och det var nära, nära till ett fullt hus för Nikita i hans andra match någonsin. En ippon i tvåan (ko-uchi gare!) och fasthållning efter en rejäl kamp på mattan där Kraftverkets spelare till slut lyckades jobba runt benen och hålla 15 ljuva sekunder. Sedan fick Nikita in en fin spark där dessvärre en domare registrerade ippon och de andra två visade wazari. Andra matchen slutade med seger för motståndaren och Nikita missade därmed medaljplats denna gång.

Coachens slutsats av dagen? Kraftverkets nya spelare visar sig klubbtypiskt kunna fightas fint i alla tre serierna med en fin känsla för övergångar och god balans i de flesta lägen. De fick möta duktiga fighters och växte under matchernas gång med uppgiften. De utnyttjade sitt i dagsläget lite mindre register till max och tog sina tekniker ett steg till. Vinnarvilja och fighting spirit saknades inte. Nerverna fanns där precis som de ska och det var imponerande att hur de liksom övergick en i fighting-glimt i ögat när matcherna startade. Till sist en fin-fin teamkänsla med både tävlande och icke-tävlande teammedlemmar, superbra supporters och en lite sentimental och nästan tårögd coach.

Vad kommer nu? Vi har tagit ett kliv framåt i teamet, nu går tillbaka till klubbmattan och jobbar in våra befintliga tekniker mer i sparringform och lägger på några tekniker till i kastdelen och på golvet. Och så har vi kul förstås! Nästa tillfälle att tävla bjuds det på i Sollentuna i april. Väl mött! 
Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:26 Skribent: Jennie Brolin

11_banner2_250x120

Julträning och terminsstart v3 2018

Nu efter graderingen är ord schema vilande för barnen. Välkomna på en familjetäning på annandagen kl 11:00-12:30. Barngrupperna startar med sitt vanliga schema v3 2018.

Intag hela terminen i vuxengrupperna!

Är du i Uppsala på besök eller har vägarna förbi? Tveka inte att komma förbi och hälsa på, för ett träningspass eller två!  Här hittar du oss! Ingång källarlokal på baksidan.

Postadress:
IF Kraftverket Ju-Jutsuakademi - Budo och Kampsport
Magnus L Wallander, Gottlandsredan 104
75754 Uppsala

Besöksadress:
Hildur Ottelinsgatan 6, Hildur Ottelinsgatan 6
75231 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info