Hoppa till sidans innehåll

Nordic Cup 2013


Två brons och ett silver. Det blev facit för Kraftverket under helgens Nordic Cup. 100-talet barn och ungdomar hade samlats i Skuru Sporthall för att mäta krafterna i ju-jutsu. Kraftverket - som tidigare varit ett starkt namn på vuxensidan – gjorde ungdomsdebut under förra årets Nordic Cup med tre spelare. I år ökade Kraftverket antalet till sju; Julia Mraz (brons), Loke Wallström (brons), Samuel Kostic, Nikita Usoskin (silver), Alex Buijs, Carl Wohlin och Jonathan Cohen. Carl och Jonathan gjorde dessutom tävlingsdebut.

 

NordicCup2013

Tränaren Jennie Brolin med Nikita Usoskin, Samuel Kostic, Julia Mraz, Alex Buijs och Loke Wallström. Carl Wohlin och Jonathan saknas på bilden.

 

Julia fick en riktigt tuff och jämn grupp i flickor 8-9 år -28 kg. Det blev tre tjejer, inklusive Julia, som vann två och förlorade en så det blev till att räkna poäng för att utse medaljerna. Julia fick ett därmed ett brons, fast hon liksom glömde bort att visa upp sitt starkaste kort, en gyako tski (slag med bakre hand).


Loke låg på gränsen till pojkar 12-14 år -50 kg så han anmälde sig för säkerhets skull till nästa klass, -55 kg. Då slutade det med att gruppen slogs ihop med pojkar 12-14 år -60 kg. Loke fick trots det tyngre motståndet in några direktkast, ett par fina fullpoäng i slag och spark och fasthållning nere på marken vilket sammantaget slutade i en bronspeng.


Samuels viktklass gick på eftermiddagen. Han fick en svår förstamatch och var inte riktigt fokuserad i första matchen. Samuel laddade om och täppte till flera luckor i kast i andra matchen. I sista matchen fick Samuel upp bra fart även i slag och spark. Det slutade med 6 lika där motståndaren fick flest ippon (fullpoäng) som fällde avgörandet. -Samuel är absolut på medaljnivå, menar Jennie, nästa gång ser vi till att ha fokus från start.


Nikita har fått bra längd i sina slag vilket gett resultat. Han sätter även poäng med stort sett varje spark och gjorde en stark insats i kast och på golvet. Efter en ytterst obehaglig greppning utförd av sista motståndaren från Nacka laddade Nikita allt han hade, kom ikapp, gick förbi och kammade hem en matchvinst som resulterade i silver. -Självklart var det ju ett misstag från motståndarens sida men det gjorde verkligen ont för Nikita. Han laddade järnet och gav allt sista sekunderna med sjysst fighting som gav resultat. Det är kul att se och precis vad jag tycker att Kraftverket står för, anser Jennie.


Alex gick två matcher med förlust där han höll fokus och jobbade bra. Han har lite för kort räckvidd i dagsläget för att slag-attackerna ska komma hela vägen och ge poäng. Fler gånger var det en av domarna som gav poäng med det måste vara minst två av tre domare som ser för att poäng ska ges.


Kraftverkets nyaste fighters – Carl och Jonathan – fick varsin svår pool med rutinerade fighers från bl.a. Norge och sverigedominerande Nacka Dojo. De fick ett rejält motstånd utan några lätta matcher och trots stark fighting spirit blev det inga medaljer denna gång.


- Nästan hela fortsättargruppen har provat att tävla nu. Det är fantastiskt kul tycker jag, säger tränaren Jennie Brolin. Det är ju lite nervöst att tävla och superkul att se dem våga och lyfta sig på match. Vi har alltid varit bra sportsmen på Kraftverket och det har fortsatt till nästa generation. De grattar motståndaren till bra match oavsett hur det går och visar fin respekt för medtävlare och domare. Finns det något att ändra till nästa fight tar de coachningen till sig och utvecklas från match till match.


Jennie Brolin, tränare barn- och ungdomsgruppen, IF Kraftverket ju-jutsuakademi

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:27 Skribent: Jennie Brolin

11_banner2_250x120

Julträning och terminsstart v3 2018

Nu efter graderingen är ord schema vilande för barnen. Välkomna på en familjetäning på annandagen kl 11:00-12:30. Barngrupperna startar med sitt vanliga schema v3 2018.

Intag hela terminen i vuxengrupperna!

Är du i Uppsala på besök eller har vägarna förbi? Tveka inte att komma förbi och hälsa på, för ett träningspass eller två!  Här hittar du oss! Ingång källarlokal på baksidan.

Postadress:
IF Kraftverket Ju-Jutsuakademi - Budo och Kampsport
Magnus L Wallander, Gottlandsredan 104
75754 Uppsala

Besöksadress:
Hildur Ottelinsgatan 6, Hildur Ottelinsgatan 6
75231 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info