Hoppa till sidans innehåll

Brasiliansk Ju-Jutsu


Brasiliansk Ju-Jutsu

 

Kraftverket tillhör organisationen Dynamix Fighting Sports, där det redan från början lades stor vikt vid markkamp (Ne-Waza). För att ytterligare förbättra markkampen inom klubben och organisation (då kallad Sport Ju-Jutsu Scandinavia) deltog många instruktörer på olika träningsläger i Brasiliansk Ju-Jutsu (BJJ). Efter Ju-Jutsu VM i Uruguay 2002 reste landslaget, med Anna Dimberg och Jennie Brolin från Kraftverket, till Rio de Janeiro och tränade där för Marcelo ”Yogui” Santiago. Dynamixs BJJ koncept är utarbetat av Ricard Carneborn och Martin Jansson ihop med Marcelo som är vår huvudinstruktör och Coach i BJJ.  Det finns fullt av möjligheter att åka på träningsläger till andra Dynamix-klubbar i landet. Kraftverket startade med nybörjargrupper i BJJ våren 2009, både för vuxna och ungdomar.

I BJJ-systemet förekommer inga slag eller sparkar och man försöker med hjälp av kast och nedtagningar ta fighten till mattan där målsättningen är att kontrollera motståndaren för att koppla någon form av arm-, ben- eller halslås som tvingar motståndaren att ge upp matchen genom att klappa av (submission). Om matchen går full tid, normalt 5 minuter, utan att någon klappar av vinner den som under matchens gång har tagit flest poäng.

 

 

Uppdaterad: 25 FEB 2012 10:42 Skribent: Markus Andersson

11_banner2_250x120

Julträning och terminsstart v3 2018

Nu efter graderingen är ord schema vilande för barnen. Välkomna på en familjetäning på annandagen kl 11:00-12:30. Barngrupperna startar med sitt vanliga schema v3 2018.

Intag hela terminen i vuxengrupperna!

Är du i Uppsala på besök eller har vägarna förbi? Tveka inte att komma förbi och hälsa på, för ett träningspass eller två!  Här hittar du oss! Ingång källarlokal på baksidan.

Postadress:
IF Kraftverket Ju-Jutsuakademi - Budo och Kampsport
Magnus L Wallander, Gottlandsredan 104
75754 Uppsala

Besöksadress:
Hildur Ottelinsgatan 6, Hildur Ottelinsgatan 6
75231 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info